Art'n More
Klarnet Kursu İzmir Hakkında Herşey

Hayatlarımızın günlük koşuşturmaları arasında hepimize iyi gelen , yoğun streslerimizden arınmamızı sağlayan en büyük kaynağımız hobilerimizdir. Güzel sanatların her alanı insanı geliştirir ve uğraşıyla doğal bir terapi ortamı sağlar. Yanı sıra var olan bir yeteneği profesyonel alanda geliştirmek ise hem kişiye hem de sanat alanında topluma katkı sağlayacaktır. Müzik eğitimimiz bu noktada geniş bir açıyla etrafına bakmakta ve Art’n More olarak sizlere daha kapsamlı bilgiler vermeyi amaçlamaktayız. Bu yazımızda da sizlere Klarnet entrümanını tanıtmak ve eğitimi hakkında bilgi vermeyi amaçlıyoruz.
Klarnet’in yapısından sizlere bahsedecek olursak; genelde bek, barel, üst gövde, alt gövde ve kalak olmak üzere 5 parçadan meydana gelen bir müzik aletidir. Sert ve dayanaklı ağaçlardan, genellikle de abanoz ağacından üretilen üflemeli bir enstrümandır. Bir tür sert kauçuk olan ebonitten ve metalden yapılanları da vardır. 17. Yüzyılda orkestralarda çalınan ‘Şalümo’ klarnetin atası olarak adlandırılmaktadır. Zaman içerisinde gelişen yapısı ile Klarnet bugünkü halini almıştır.
Klarnet ile ilgili akıllarda kalan ve en çok merak edilen soruları sizler için derleyip yanıtlıyoruz.

*Klarnet nasıl bir müzik aletidir?
Ses aralığı 3,5 oktav olan ve kökeni Fransa’ya dayanan bir enstrümandır. Avrupa ve Orta Doğu’da da çok yaygın olan müzik aleti, Türkiye’de ‘Sol Klarnet’ olarak adlandırılmaktadır.

*Klarnet dersinden kimler faydalanabilir?
Art’n More olarak biz her dersimizde olduğu gibi Klarnet derslerimizde de programlarımızı kişiye özel olarak geliştiriyoruz. Klarnet çalmak isteyen fakat öncesinde müzik eğitimi olmayan kişilerden başlayarak, enstrümanla önceden ilgisi olan hatta kendini geliştirip daha ileri taşımak isteyen kişilere kadar geniş bir yelpaze içinde herkese özel bir program hazırlayarak eğitimimizi veriyoruz. Amacımız ve önceliğimiz her zaman için bu eğitim ortamını herkese ulaştırmak ve faydalanılmasını sağlamaktır. Öğretmenlerimiz teknik altyapı olarak nota, solfej ve nazariyat derslerini de eğitimimizin içerisinde vermekte, öğrenmeyi çok yönlü sağlamaktadır.

*Klarnet derslerine başlamak için neler gerekiyor?
Gereken en temel şey tabi ki istektir  Bundan sonrasında Sanat Merkezimize gelebilir ve enstrüman ihtiyacını en uygun seçeneklerle temin edebilirsiniz

*Klarnet kurs saatleri nasıl belirleniyor?
Derslerimiz için kesinleşmiş, net kurs saatleri yoktur. Sizin çalışma, iş, okul durumunuza göre mümkün olduğunca size en uygun ders saatleri belirlenmekte, gerektiğinde saatler üzerin de, klarnet öğretmenimize de da uymak koşulu ile değişimler yapılabilmektedir. Kısacası, çalışıyorum, her zaman gidemem zaman benim için sıkıntı olur gibi bir düşünceye kapılmadan bunları sorun etmeden rahatlıkla sanat merkezimize gelebilirsiniz.

*Klarnet çalabilmek için ne kadar süreye ihtiyacım var?

Daha önce hiç enstrüman çalmamış biriyseniz ortalama bir süre olarak iki ay sonunda klarnette ilk parçanızı çalıyor olabilirsiniz. Dört – Beş ayın sonunda ise Klarnete hakimiyetinizin biraz daha artmasıyla, kendi duyduğunuz parçalara eşlik edebilecek seviyeye gelebilirsiniz. Fakat tüm bunlar aslında kendinizi geliştirmek istemenizle alakalıdır. Kişinin tam olarak ne yapacağını söylemek için profesyonel bir gözle kişiyi gözlemlemek gerekir.

*Nota bilmem gerekiyor mu?
Başlangıçta kesinlikle böyle bir zorunluluk bulunmamaktadır. İlerleyen derslerle birlikte Klarnet üzerinde notaların yerlerini öğrenmeye başlayacak ve zamanla kendi kendinize yerlerini rahatlıkla bulabilecek , çalabilecek düzeye geleceksiniz.

*Klarnet , çalması zor bir enstrüman mıdır?
Düzenli çalışmayla zor bir müzik aleti değildir ve çalmanın yaşı yoktur.

*Klarnet çalmaya başlamak isteyenler ne yapmalıdır?
Öğrenilen yanlış bilgilerin düzeltilmesi sıfırdan öğrenmeden daha fazla zaman aldığından dolayı, eğitime muhakkak profesyonel bir yardımcıyla başlanmalıdır.

*Klarnet çalmaya yeni başlayanlar ne tür egzersizler yapmalıdır?
Önce uzun sesler çalmaları daha sonra kromatik olarak önce major daha sonra minör (daha sonralarda melodik ve armonik) gam çalışmaları gerekmektedir.

*Klarnet çalanlar kendilerini nasıl geliştirebilirler?
Başlangıçta bazı müzisyenleri kendilerine örnek alarak taklit ederek daha sonra kendi tarzlarını bularak geliştirebilirler, Günde en az 1 saat alıştırma gelişmek için (hobi amaçlı) yeterli olacaktır.

Klarnet kursuna katılan öğrencilerimiz diğer klarnet öğrencileri ile grup çalışması yaparak ya da gitar, keman, piyano vb. sınıflarımızdaki öğrencilerimizle birleşerek bünyemizdeki etkinliklerimizde yer alabilirler. Düzenlenen gezi, organizasyon ve bütün etkinliklerimizde aktif olarak yer alabilirler.

Klarnet kursu İzmir aramalarınızın en doğru cevabı olan Art’n More Sanat Merkezimize daha detaylı bilgi için sizleri her zaman bekleriz…

İzmir klarnet kursu //

Ücretsiz Deneme Dersleri İçin Arayın!

Comments are closed.