Art'n More
Dünyanın En İyi Sosyal Medya Uygulaması Geliyor

”   Facebooktan, twitter’dan, instagram’dan çok daha iyi bir sosyal medya uygulaması düşünün, çok yakında! Siz de başlığa kanıp yazıya tıklayanlardasınız? E siz de haklısınız, aslında başlığı instagramda daha çok beğeni almanın yolları olarak değiştirseydik çok daha fazla tıklanırdı ama olsun şimdilik o kadar acımasız olmayalım!

Bugün yine iç döken bir yazıyla karşınızdayım. Bu günki konumuz sosyal medya kullanımı!

Son 10 yılda yaşam tarzlarımız ne kadar çok değişti, büyüklerimizin özlemle anlattığı o 40 yıl öncesi zamanlar değil sadece 10 yıl öncesi bile çok daha farklıydı. Sosyal medya bize farkındalık kazandırıp iyi şeyler verirken bir o kadar da şeyi aldı bizden.

Swarm – Foursquare
Haftada 1 kez dışarı çıkan o kız, daha çok check-in yapabilmek için bütün parasını mekanlara yatırmaya başladı, daha çok mekan, daha çok check-in. Peki ne işe yarıyor bu check-in’ler? Şimdi oradasın, 2 dakika sonra buradasın, 5 dakika sonra şurada. Neden hayatlarımızın bu kadar reklamını yapar olduk? Çağa ayak uydurduk, pişman da değiliz, kaliteli mekanlara gidip check-in yaptık, arkadaşlarımız gördü, “vay be yine geziyor” dedi, dedi de ne oldu?

Bir yere gittik, oturduk, ilk iş foursquare’e girdik, swarm’a girdik patlattık check-ini ki herkes görsün gezdiğimizi nerelere gittiğimizi, neler yaptığımızı, arkadaşlarımızı da ekledik check-in’e. Ama öyle dandik mekanlarda check-in yapmadık, hep ismi havalı, insanlar tarafından sevilen yerlerde yaptık, bazen de işin bokunu çıkarttık her yerde yaptık check-in’i sıkıntıdan, vapurda, otobüste, bir de havalı fotoğraflar ekledik paylaşımlarımıza yani tam hakkını vererek kullandık bu uygulamaları. Peki 10 yıl önce söyleselerdi böyle şeyler yapacağımızı mantıklı gelir miydi, belki hayır, peki bu yazı bizim bunları yapmamız konusunda bir şeyi değiştirecek mi tabi ki hayır, sadece aa evet ben de böyle yapıyorum diyecek bazılarımız ya da bazıları kabullenmeyecek gereksiz şekilde sosyal medyayla ilgilendiğini, bazıları da evet yapıyorum bunları ama yapacak bir şey yok çağa ayak uydurmak istiyorsam yapmam gerek diyecek kendi kendine.

sosyal medyaPeki bu tarz check-in yapacağımız uygulamalar olmasa bu kadar çok gezecek miydik farklı mekanı? Kendimizi kandırmayalım bence cevap hayır. Diğerleri orada, burada check-in yapıyor diye eksik hissedip biz de gezecek miydik bu kadar? Sorun gezmekte değil, tabi ki gezmeli görmeli eğlenmeli ama bunları reklam yapmak için yapmamalı, bu arada unutmadan eğer sanat merkezimizde check-in yaparsanız çok havalı gözükebilirsiniz, biz de her gün check-in yapıyoruz reklam olsun herkes görsün diye, kendimizi de eleştiriyoruz fakat biz de yarın aynılarını yapmaya devam edeceğiz (:

Instagram’da 

Fotoğraf çekme olayı ne kadar da popüler oldu, herkes her şeyin fotoğrafını çeker oldu, öyle profiller var ki sadece havalı fotoğraflar var, gündelik şeyleri bile o kadar havalı çekmişlerki sanırsınız onlar da bizim gibi yemek yedikten sonra tuvalete gitmiyor, onların kakası pembe ve şekerden!

Bir sürü paylaşım vardı instagramın gerçek yüzü diye, istediğimiz fotoğrafı çekene, kendimizi en iyi şekilde reklam edecek pozu bulana kadar 50 tane fotoğraf çekiyoruz, sonunda doğru fotoğrafı bulup instagrama yüklüyoruz, bin tane efekt ekledikten, bir sürü düzenleme yaptıktan sonra #nofilter #insta… bişeyler yazıp daha çok insana ulaşabilmek için atıyoruz instagrama.

Güncel bir olay karşısında tepkimizi gösteriyor, 3 gün sonra hiç bir şey olmamış gibi hayatımıza devam ediyoruz, değiştirmek için hiç bir şey yapmıyoruz, taşın altına elimizi koymak yerine taşın fotoğrafını çekip bir de bin tane efekt basıp atıyoruz instagrama, sonra gelsin beğeniler. Sanal alemde dünyayı kurtarıyor, hayvanlara karşı duyarlı paylaşımlarda bulunuyor, kan arayanlar için paylaşım yapıyor ve ölenler, hakkı yenilenler için yanlarında olduğumuzu belirten paylaşımlar yapıyoruz. Bir şeyler yapmak yerine paylaş butonuna veya beğene basıyoruz, bazen de eski sevgilimizin instagram hesabına bakarken yanlışlıkla fotoğrafını beğeniyoruz ve bu bizi acayip etkiliyor! Evet gerçekten çok duyarlı insanlar var, elinden geldiğince bir şeyler yapan, bir şeylerin bir parçası olan, reklam yapmaktan çok, çözümün bir parçası olan ama çoğumuz sadece reklam yapıyoruz! 5 dakika kendimiz olsak ya? Diğerleri beğensin diye bir şeyleri yapmayı 5 dakka bıraksak, olduğumuz gibi davransak, likelara aldırmasak! Biz mesela hep kendimiz oluyoruz ve kendimiz olmuş halimizi instagramdan paylaşıyoruz siz de hemen girip beğenirseniz çok seviniriz!

Yine aynı şekilde bir mekana gittiğimizde hemen fotoğraf çektiriyoruz ki instagrama atalım! Anı yaşamayı unutuyoruz, arkadaşlarla bi yerde oturuyorken artık bir yerden sonra telefonlar çıkıyor ortaya, önce check-in sonra fotoğraf sonra instagram sonra facebook, twitter derken görevimizi yerine getiriyoruz, altına #özledim, #mekanınadı, gibi şeyler de yazıp paylaşıyoruz. Onca çok kaliteli, farklındalık yaratan sayfa, süper paylaşımlar yaparken 50 beğeni alıyorken dekolteli kız bembeyaz dişleri ve havalı mekanda çekildiği fotoğrafıyla binlerce beğeniyi kapıyor!

Bunca şeyden bize ne, herkesin kendi hayatı, herkes kendisi için tabi ki en iyisini biliyor, kim neyi nasıl isterse öyle kullanır! Sen yapmıyor musun bunları diyenler, tabi ki bazılarını yapıyorum, biraz da öz eleştiri, iğneyi de kendimize batırıyoruz bir yandan. Ama sonra sahip olamadıklarımız için şikayet ediyoruz, sahip olduklarımız bize sahip oluyor! Sahte hayatlar yaşarken araya reklamlar giriyor ve hiç bitmiyor o reklamlar, bu yazımızı da büyük ihtimalle sosyal medya aracılığıyla okuyorsunuz, tabi ki her zaman kötü değil sosyal medya ama bizi olmadığımız gibi gösterdiği zaman çekilmez oluyor! Kendimiz olsak, arada reklam da gerekli tamam reklam yapsak ama biraz da iyi şeyler için çalışsak, üzüldüğümüz şeylere gerçekten üzülsek ve değiştirmek için bir şeyler yapsak vs vs daha söylemekle ve söylenmekle bitmez, siz en iyisi bizi facebooktan, twitterdan, instagramdan takip edin, hep beraber mutlu mutlu, havalı havalı yaşayıp gidelim.      ”

Pardon kuzenim yazmış.

Ücretsiz Deneme Dersleri İçin Arayın!

Comments are closed.