Art'n More
Resim Yapmanın İncelikleri Nelerdir?

RESİM SANATI

Resim sanatı; kullanılan malzemeye, edinilen konuya, metotlara, kullanılan nesnelere göre şekillenebilen bir sanattır. Resim sanatı ile ilgilenen bir sanatçının her türlü resmi çizebilmesini beklemek çok doğru bir düşünce biçimi değildir. Bu sanatın her dalını ayrı ayrı öğrenebilmek ve uygulamaya geçirmek oldukça zaman, zeka ve beceri gerektirir. Bu sanat çok çok fazla kola sahip bir sanat dalıdır. Bir ressam kendisini en fazla dört veya beş dalda geliştirebilir. Her dalda ustalaşan kişiler görmek oldukça zor ve istisnadır. Bu nedenle resim sanatında bir dal seçip o dala yoğunlaşmak en doğru yöntem olacaktır.

Konularına göre sıralandığında resim sanatını 13 ayrı dalda değerlendirebiliriz.  Bunlardan başlıcaları;

PORTRE: Bir insanın omzu ve baş bitimine kadar olan kısmın çizilmesine verilen isimdir. Karakalem veya renkli portreler olabilir.

NATÜRMORT: Elma, çekiç, şişe gibi cansız nesnelerin resmedilme sanatıdır.

FİGÜR: Hayvan ve insan gibi canlıların bir arada veya ayrı ayrı resmedilmesidir. Portreden ayrılan en büyük özelliği bedenin tümüyle resmedilmesidir.

ENTERİYÖR: Mimari resim türüdür. İç ve dış mimari çizimleri konu edinir.

PEYZAJ: Konu olarak manzarayı esas alan resim dalıdır. Kır, doğa çizimleri bu türün içerisinde sınıflandırılır.

Resim sanatı tarihin en eski zamanlarından bu yana etkileyici bir anlatım biçimi olmuştur. Hem Doğu’da hem de Batı’da etkililiğini açık şekilde uzun yıllar hissettirmiştir. Bu sanatın zaman içerisinde gelişimi ülkelere, zamanlara ve akımlara göre farklılıklar göstermiştir. Resim sanatı ele alındığında karşımıza çıkan ilk ürünler duvar resimleri olmuştur. Yazının icadından önce insanlar birbirleri ile anlaşabilmek için bu yönteme başvurmuş ve bu sanatın doğmasında öncüler olmuşlardır. Elbette çizilen bu resimler ile zaman içerisinde gelişen resim anlayışı arasında oldukça fark vardır.

Çizgiler, renkler, tonlar, biçimler, doku özellikleri gibi unsurlar bir araya getirildiklerinde resimlerin biçimsel tasarımları oluşmuş olur. Renkler ve imgeler bir araya geldiğinde betimsel veya imgesel anlamlar taşır.

Resim yaparken kullanılan en önemli öğelerden birisi ise tabi ki renktir. Ressamın sarı, kırmızı ve mavi ana renkleri ile ara tonları kullanarak istediği kompozisyonu yaratma sanatıdır resim.

Düz-kesik, ince-kalın, eğri-doğru çizgilerin yineleme ya da karşıtlık duygusu uyandırmak amacı ile resim sanatında kullanıldığını görebilirsiniz.  Resim yapılırken kullanılan tüm teknikleri de resim öğeleri içerisinde değerlendirebilmek mümkündür. Gölgelendirme yapmak, ışığın geldiği yeri belirtmek amacıyla çizgilerin ya da renklerin daha koyu tonlarda belirtilmesi resimde kullanılan teknik bir özellik olarak resmin oluşmasında etkilidir.

Güzel Sanatlara Hazırlık Kursları İzmir isimli yazımızda resim konusuna değinmiştik.Biz Resim Kursu İzmir Bornova da Art’n More Ailesi olarak hobi kursu İzmir aramalarınızın tam karşılığını vermek adına en iyi kadromuzla çalışmalarımızı 4 yıldır sürdürmekteyiz

Resim sanatı insanın kendini en güzel rahatlatma biçimlerindendir. Sizde bu sanatla hayatınızı renklendirmek için bize ulaşın.

 

 

Ücretsiz Deneme Dersleri İçin Arayın!

Comments are closed.