Saksafon Kursu

Saksafon Kursu İzmir ile Unutulmaz Caz Ritimlerinin Tadını Çıkarın

İzmir’de saksafon kursu arıyor fakat nereyi tercih edeceğiniz konusunda kararsız mı kaldınız? Saksafon eğitimine başlamak istiyorsunuz fakat çekinceleriniz var? Peki ya saksafon kursu fiyatlarının pahalı olmasından mı çekiniyorsunuz? O zaman en doğru adrese geldiniz!

en uygun fiyatlı saksafon kursu

Sizlere hem en uygun fiyat hem de öğrenme garantisi sunuyoruz! Daha bir çok imkana olanak sağlayan Art’n More İzmir saksafon kursları bünyesindeki avantajlara bir göz atalım;

  • Her yaştan öğrenciye eğitim
  • Öğrenme garantisi
  • Uygun fiyata kaliteli eğitim
  • Uygun fiyata saksafon satışı
  • Kendi müzik grubunu oluşturma fırsatı
  • Ders dışı saksafon ile çalışma ortamı
saksafon kursu izmir

 

whatsapp

 

Saksafon Kursu Hakkında Sık Sorulan Sorular

saksafon kursu hakkında sık sorulan sorular

Saksafon çalmak için ilk adım nasıl atılmalıdır?

Öncelikle saksafon kendi kendinize öğrenilmesi pek mümkün olmayan bir enstrümandır. Alanında uzman bir eğitimci tarafından alınan bir eğitimde kolay ve kaliteli eğitim sağlanmaktadır.  Saksafon üflemesi ilk adım için çok önemli bir noktadır bu sebeple yanlış tekniğe alışmamak için uzman eğitimci yardımı mutlaka gereklidir. Kaliteli eğitim sağlandıktan sonra kendinizi geliştirmek için bol bol saksafon için yazılmış eserler çalmalı ve dinlemelisinizdir.

Saksafon zor bir enstrüman mı, ben de çalabilir miyim?

Her enstrümanın kendine özgü zorlukları var tabii ki ancak önemli olan her zaman istekli olmak ve çalışmaktır. Kulağa çok klişe gibi gelse de alanında ünlü müzisyenlerin hepsinin bunu söylediğini görebilirsiniz.

Farklı nefes teknikleri içermesi dolayısıyla ses elde etmek bazı enstrümanlardan daha uzun zaman alıyor. Ancak hayranı olduğunuz sanatçıların bestelerini çalmak veya kendi eserlerinizi oluşturmak için bir denemeye değer bizce. Önemli olanın yetenek değil istek olduğunu siz de zamanla keşfedeceksiniz.

Saksafon çalmak için kuvvetli nefes gerekir mi?

saksafon çalmak zor mu

Nefes doğru teknik sağlandığında oldukça kolaylaşan bir unsurdur. Nefes ve yaş saksafon çalmak için birinci planda olmayan konulardır. Konuşurken kullandığımız nefesden daha az bir nefes ile saksafon çalmak mümkündür.

Saksafon nasıl tutulur?

Saksafona başlarken en temel hatalardan bir tanesi sol elin aşağıda tutulmasıdır. Sağ el aşağıda ve sol el yukarıda şeklinde bir tutuşa sahiptir saksafon. Sağ el baş parmağı dengeyi sağlamak için olan aparata koyulur. Sol el baş parmağı ise oktav perdesinin altına yerleştirilir. Oturarak ve ayakta icra edilebilir.

Nefes egzersizleri yapılmalı mıdır?

Ders almaya yeni başlayanlar bekle beraber sıkılmadan uzun uzun nefes çalışmalıdırlar. Nefesiniz yettiğince uzun üflemek yapılacak en iyi çalışmadır. Saksafon dersleri pdf formatındaki kitaplar ile de desteklendirilip gamlar ve arpejler çalışılmalıdır.

Saksafonun yapısı nasıldır?

Bir müzik aleti olarak saksafon 3 ana parçadan oluşur.  Bu parçalara ana gövde, horoz ve bek denir. Saksafonda bütün ses bütün deliklerden çıkar.

Saksafon çalmak ne kadar sürede öğrenilir?

saksafon çalmak ne kadar sürede öğrenilir

Tabii ki saksafonda şarkı çalma ve saksafonu öğrenme süresi koyduğunuz hedeflere göre değişkenlik gösterir. Eğer amacınız bir hobi edinmek, sosyalleşmek, kendinizi ifade edebileceğiniz bir alan yaratmak veya bayılarak dinlediğiniz müzisyenlerin parçalarını çalmak ise bu süre yaklaşık birkaç aydır.

Saksafon eğitmeninizin verdiği egzersizleri uygular, evde birkaç saat saksafon çalışmaya ve pratik yapmaya zaman ayırır ve saksafon derslerinizi düzenli takip ederseniz bu süre kısalabilir bile! Öğrenme garantili saksafon kurslarımızdaki sınırsız etüt olanaklarını da değerlendirdiniz mi tamamdır bu iş.

Eğer derseniz ki ben saksafon konusunda profesyonel olmak istiyorum, işte o zaman birkaç yıllık bir eğitimden geçmeniz gerekiyor ama Art’n More Sanat Merkezi’nde bu da mümkün. Her seviyeye göre, kişiye özel saksafon ders programları yaparak ilerliyoruz ki kursumuz öğrenme garantili olsun.

Saksafon alırken nelere dikkat edilmelidir?

saksafon alırken nerele dikkat edilmeli

Saksafonun madeni ve perdelerinde ki kalite oldukça önemlidir. Bek saksafonun en önemli kısmıdır. Bek ve kamışınız kaliteli değil ise saksafondan temiz ses almak pek mümkün değildir.

Saksafonun bakımı nasıl yapılabilir?

Saksafon temiz bakılması çok önemli olan bir enstrümandır. Her çalımdan sonra iç kısmı temiz bir bez ile iyice temizlenmelidir.

 Tüm saksafon türlerinin eğitimi veriliyor mu?

Saksafon kurslarımızda tenör saksafon dersi ve alto saksafon dersleri verilmektedir.
Saksafon derslerimize katılmak için yaş sınırı bulunmamaktadır.
Her yaştan saksafona ilgi duyan birey saksafon kurslarımıza katılabilir.
Saksafon dersi almak için daha önce saksafonla ilgili bilgi sahibi olmanız gerekmemektedir.
Saksafon kurslarımızın fiyatlarını öğrenmek için saksafon kursumuzdan telefonla bilgi alabilirsiniz.
Saksafon satın almak için saksafon eğitmenlerimizden yardım almanız mümkündür.
Saksafonunuz yoksa saksafon kursu İzmir‘deki tenör ve alto saksafonları ücretsiz olarak kullanabilirsiniz.
Saksafon kurslarımız haftanın her günü 09.00-23.00 saatleri arasında devam etmektedir.

Saksafon Kursu Fiyatları?

İzmir de saksafon fiyatları enstrümanlar genellikle yurtdışından geldiği için dolar ile doğru orantılı olarak değişkenlik gösterebilir.Ancak ideal bir saksafon almak için ortalama 1000 ile 1500 tl arasında bir bütçe ayırmanız gerekmektedir.

Kursunuza ulaşım kolay mıdır?

saksafon kursu izmir

Dershanemiz İzmir’in birçok noktasından rahat ulaşım seçenekleri ile tercih edilen bir kurum olmaya devam etmektedir.  Sadece Bornova ve çevresi değil, Karşıyaka,Bayraklı,Hatay,Balçova, Çiğli, Buca, Güzelbahçe gibi birçok noktadan öğrencisi olan dershanemize ulaşmak kişisel aracınız ve toplu taşıma ile oldukça kolay.Ayrıca kursumuz ile ilgili hazırladığımız “sıkça sorulan sorular” isimli yazımızı buradan okuyup kafanızdaki soru işaretlerinizi giderebilirsiniz.

Saksafon kursu için herhangi bir ön koşul var mı?

Ortalama 15 yaş ve üzeri herkesin eğitimini alabileceği bir enstrümandır saksafon. 46 yaşında saksafon kursuna başlamak zor olmazmı tarzı soruları düşünmeye hiç gerek yok.  Kendi saksafonunuza sahip olmasanız bile sanat merkezimiz size bu imkanı sağlıyor. ‘Zaman problemi’ de bir problem olmaktan çıkıyor çünkü 09:00-23:00 arası istediğiniz herhangi bir saatte ders almanız münkün. Ayrıca saksafon kursumuza ulaşım da çok kolaydır, Manisa’dan dahi gelmek isterseniz İzmir’deki saksafon kursumuza kolayca ulaşabilirsiniz.


Etkinlikler Oluyor mu?

Öğrencilerimiz isterlerse diğer dallarda eğitim alan öğrencilerimiz ile birlikte müzik yapma fırsatını daima bulabilmektedirler.  Bunun dışında sene sonu konserleri ile öğrencilerin eğitimde gldikleri aşamaları daha net görebilmeleri amaçlanmaktadır.

Kursumuz için hazırladığımız yol tarifi videomuz da aşağıdadır.

Eğer ki bu yol takip edilirse saksafon çalmayı öğrenmek hiç bir zaman hayal olmayacaktır:))


Sanat merkezimizin etkinliklerinden haberdar olmak için bizleri Facebook, Instagram ve Youtube sayfamızdanda takip edebilirsiniz. İzmir de saksafon dersi veren kurumlar şeklinde yapacağınız aramalar sonucu alabileceğiniz en doğru saksafon eğitiminin garantisiniz veriyoruz!

Saksofon kursu ve saksafon hakkında;

saksafon kursu izmir

Saksofon veya saksafon genellikle “S” ve koni şeklini andıran, malzemesi genellikle pirinç olan, ağız bölümündeki kamış sayesinde ses üreten bir enstrümandır.

Saksafon 18.yy’ın ortalarında, Belçika asıllı bir enstrüman yapımcısı ve klarnetçi olan Adolphe Sax tarafından oluşturulmuştur. Saksofon kelimesi ‘’Sax’ın sesi’’ anlamını taşımaktadır.

Saksofon genelde caz ve pop müzikle yakın ilişkisi olan bir enstrüman zannedilse de, eskiden klasik batı müziği, hatta ordu müziği enstrümanı olarak ortaya çıkmıştır. Yapısı itibarıyla klarnetle çok benzerlik gösterir; klarnetteki gibi içi dört köşe veya yuvarlak şekilde oyulmuştur ve tek kamışlı ağızlık ile kullanılır.

Saksofon enstrümanının 10 çeşidi bulunmaktadır; kontrabas, bas, bariton, tenor, C-ezgi, alto, F mezzo-soprano, soprano, C soprano, sopranino saksofondur. Bu enstrüman metalden üretilmesine karşın yapısı ve kökeni gereği, tahta üflemeli çalgılar ailesine mensuptur.

Art’n More’daki saksofon kursunda neler öğreneceğim?

Saksofon kursumuzda öncelikli olan başlıklar; doğru nefes kullanımı, ağız ve tutus pozisyonları, uzun ses verebilme egzersizleri ve parmak-hız egzersizleridir.

Saksafon kursumuzda yaklaşık 3 ay gibi bir süre sonunda kompozisyon(parça) çalışmalarına geçilmektedir. Ayrıca üfleme teknikleri, armoni ve nota çalışmaları, temel müzik bilgisi, doğaçlamalar, gam ve dize çalışmaları da programımızın birer parçasıdır. Tabii ki detaylı bilgi için saksafon öğretmenlerimizle iletişime geçmeniz ve ücretsiz saksafon deneme derslerimize katılmanız en sağlıklısıdır.

Evde yapacağınız bazı saksafon çalışmalarıyla saksafon öğrenme süresini kısaltmak sizin elinizdedir. Veya ben evde çalışamıyorum hem gürültü problemim var hem de kaytarmaya meyilliyim diyorsanız kalkın gelin saksafon kursumuza, sınırsız etüt olanaklarımızdan yararlanın. İstek ve beklentileriniz doğrultusunda saksafon öğretmenlerimizle size özel oluşturulan program da bu süreyi kısaltmanızda büyük rol oynayacaktır.