Art'n More
BATERİ HAKKINDA SIK SORULAN SORULAR

 

 

 

Bateri Kursu İzmir olarak bugün sizlerin cevaplanmasını istediğiniz sorulara yanıt vermeye çalışacağız.

                                                                                                                                                 

1.Yetenek olmadan da bateri çalmayı öğrenebilir miyim?

-Bir enstrüman çalmayı öğrenmek uzun bir yolculuk gibidir.Zordur ve sabır ister.Ama sabrınızın karşılığını aldığınızda ki mutluluk hiçbir şeyde yoktur.Bateride de keza bu durum geçerlidir.Öğrenme yolcuğunda iyi bir eğitim,iyi bir öğretmen ve ‘geçmeyen’ bir istek şarttır.Biz Art’n More olarak azim ve isteğin aşamayacağı hiçbir engel olmadığı kanaatindeyiz.O yüzden enstrüman çalmada yetenek tabii ki önemlidir ve avantajdır fakat olmazsa olmaz değildir.Yetenek bu işin %20 sini oluştururken; istek,arzu ve çaba diğer %80 inini kapsar.

2.Genel bateri elemanları nelerdir?

-Bateri, Pes Davul (cross, kick, bas), Hing Tom (alto), Mid Tom (alto), Floor Tom ( low tom), Trampet, Hi-hat, Ride (zil), Crash (zil)`den oluşur.

Genellikle bir bateri 5 davul ve 2 zilden oluşmaktadır.Ayrıca bateri de çalınacak müziğe göre kullanılacak olan inç ayrı ayrı olmaktadır.Örneğin Türk müziği çalınırken 18’lik inç tercih edilirken,rock müzikte daha büyük bir inç tercih edilmektedir.

3. Nota bilmiyorum. Öğrenmem gerekir mi? Davulda nota var mı?

Her müzik aletinde sesler notayla belirtilir. Davuldaki seslere karşılık gelen notalar vardır. Ama melodik bir enstrüman olmadığı için notaların süreleri bizi daha çok ilgilendiriyor. Bunu da başlangıç olarak sizi zorlamayacak şe kilde 1-2 derste öğreniyoruz.

4.Ne kadar çalışmalıyım?

Gerçek şu ki günde 4-5 saat çalışmalısın. Tanışıp sohbet ettiğim ünlü davulcular da hala o kadar çalıştığını söylüyor. Ama iş, okul, sosyal hayat derken pek çoğumuz zaman ayıramıyor. Bu yüzden öğrencilerime tavsiye ettiğim günlük en az 20-30 dakikalık çalışmalar başlangıç için yeterli olacaktır.

5.Davul dersi almamın bana katkısı tam olarak ne olacak?

 Davul çalmayı kendi başınıza da öğrenebilirsiniz. Ancak yanlış teknikler geliştirebilir ve bunları düzeltmeniz yıllarınızı alabilir. Profesyonel bir eğitmenle çalışarak teknik yanlışları düzelterek yıllarınızı kazanabilirsiniz. Bunun dışında nasıl çalışacağınızı, nereden başlamanız gerektiğini, hangi tekniği nerede kullanacağınızı öğrenirsiniz.

Daha fazla bilgi ve sorularınız için mail veya irtibat numaramızdan bizlere ulaşabilir,ücretsiz deneme derslerimiz için talep de bulunabilirsiniz.

 

 

 

Ücretsiz Deneme Dersleri İçin Arayın!

Comments are closed.