Art'n More
SAKSAFONA GENEL BAKIŞ

SAKSAFONA GENEL BAKIŞ

 

Ne değildir?

Öncelikle saksofon değil saksafondur  ve “Sax’ın sesi” anlamına gelmektedir.

 

Nedir?

1840’ların başında Paris’te Belçikalı klarnet sanatçısı ve üreticisi Antoine Joseph Sax tarafından bulunmuş üflemeli bir çalgıdır. Sax yıllarca babasının fabrikasında çalışmıştır bu esnada Oplicleide çalgısına klarnet ağızlığı ekleyerek saksafonu bulduğu düşünülmektedir.

Çoğunlukla pirinçten yapılıp saydam vernik, altın veya gümüşle kaplanır.

On küsür saksafon çeşidi olmasına rağmen en yaygınları soprano, alto, tenor, bariton ve bastır. Yeni başlayanlar genellikle altodan başlayıp kavrayınca tenor veya bariton ile devam ederler.

 

 

Saksafon eğitimine başlamadan önce bilmeniz gerekenler;

 

  • Nefesli enstrümanların hepsinin ortak özelliği diyafram nefesini iyi kullanmaktır. Enstürman çok basit gibi görünse de, saksafon eğitimine başladığınız ilk zamanlar uzun süren teknik parmak ve dil etütlerinin çalışılması ilerleme açısından çok önemlidir.

 

  • En az başlangıç seviyesinde nota bilginiz olması, saksafon eğitiminiz için önemlidir. Notanın N’sinden anlamıyorsanız, korkmayın! Saksafon Kursu İzmir olarak 1-2 hafta içerisinde nota ve solfej bilginizi geliştirmenize yardımcı olabiliriz.

 

  • Saksafon eğitiminde ağızlık(bek yada mouthpiece) ve kamış seçimi çok önemlidir. Kişi fizyolojik özelliklerine göre, profesyonel bir eğitmen yardımıyla bu seçimi yapmalıdır.

 

  • Eğitim aldığınız ortam, pratik yapabilme imkanınız ve ders işleme metodunuz, saksafon bilginiz ilerledikçe yöneleceğiniz alan açısından büyük önem taşır. Bu yüzden profesyonel bir eğitmen olmadan tek başınıza öğrenmeye çalışmak, büyük bir hüsranla sonuçlanabilir.

 

  • Saksafon genellikle Jazz,Funk tarzlarında kullanılan bir enstrümandır.Ülkemizde en yaygın tercih edilen türü Alto saksafondur.Bakır üflemeli grubuna girer.

Siz de saksafon öğrenmek istiyorsanız Saksafon Kursu İzmir adresimizin iletişim bölümünden mutlaka deneme dersi alabilirsiniz.Atölye çalışmalarımız,sosyal etkinliklerimiz ve ücretsiz deneme derslerimiz için mutlaka bize ulaşın.

 

 

 

Ücretsiz Deneme Dersleri İçin Arayın!

Comments are closed.