Art'n More
Resim Kursuna Dair Her Şey Burada

Resim Nedir?

Belirli bir yüzey üzerine renkler ve çizgilerin kullanılmasıyla oluşan anlatım tekniğidir. Bu sanatla uğraşan bireye ressam denir.

Resim Çizmenin Tarihi

Görülen ilk resimler: Mağaralara yapılmış hayvan resimleridir ve el izleridir. Bu resimler insanoğlunun o dönemde bile soyut düşünebilme yeteneğinin olduğunu kanıtlayan önemli eserlerdir.

İnanca yönelik yapılan resimler: Bereketin getirilmesi kötü ruhların uzak tutulması gibi dini inançlara yönelik yapıldıkları düşünülmektedir. Çin, Hindistan ve Mısır da gündelik hayata yönelik resimler yapıldığı görülmektedir.

Teknolojinin kullanılması:Resim yaparken bitki yağlarıyla kullanılan pigmentlerin yerini sentetik pigmentler almıştır.Bu sayede boyanın kalıcılığı artmış ve sağlığı etkileyen farktörler çoğunlukla ortadan kalkmıştır ve tarih boyunca taş, duvar, tahta, deri

Hristiyanlıkta Resim:Resimde kompozisyon daha kuralcı olarak kullanılmıştır. Batı resmi dini konuları sembolleştirmiştir.

İslamiyet’te Resim: Allah’ın, taklit yapmayı insanlığa yasakladığı zannedildiği için islamiyette resim soyut desenlerle sınırlı kalmıştır.İslamiyette resim sanatı Ebru, Minyatür ve Hat Sanatı ile sınırlı kalmıştır.

Rönesans’ta Resim: Rönesans zamanı resim sanatında dini konuların dışarı çıkılmasıyla ressamlar resimlere vermek istedikleri anlamları vermiştir.Resimlere daha nüanslı anlamlar katmışlardır. Resim sanatında Perspektif tekniği bu dönemde gelişmiştir.

Modern Resim Sanatı:1800lerin başında öne çıkan bu akımda kuralların yıkılması ve özgürlük daha ön plandadır. Modern resim sanatında sembolizm ve tonalizm akımları başlamıştır.  Soyut Ekspresyonizm akımı bireyin iç dünyasındaki somutlaşmadan uzaklaşır.Bu akım herkes için geçerli olan doğruluğu aramaktadır.

Resim Sanatında Kullanılan Malzemeler

  • Suluboya
  • Yağlı boya
  • Mürekkep
  • Pastel boya
  • Guaj

Resim Yapmaya En Uygun Yaş?

Genellikle bir birey yaşantısı boyunca illa ki kağıdı kalemi eline alıp birşeyler çizmiş ve resme yönelik bir uğraşta bulunmuştur. Bu çizgilerin farkına varmak tamamen bireyin elindedir. Bunu denemek için sitemizin iletişim bölümünden bize ulaşıp ücretsiz deneme dersleri için randevu almanız yeterli olacaktır.Resim yapmak sizi ruthin hayatın sıkıcılığından kurtaracaktır.Sahip olduğunuz duyguları kağıda bilinçli bir şekilde dökmek için resim çizmeyi

öğrenmeninherhangibir yaşı yoktur.

Resim Yaparken Kullanılan Teknikler Nelerdir?

Karakalem kursu: Renkli tasarım çizimlere altyapı sağlayabilen nitelikteki çizimlerdir.Karakalem ile sadece tek renk elde etsek bile verdiğimiz gölgelendirmeler ve koyultmalar sayesende güzel tasarımlar ortaya koyabiliriz.

Yağlıboya kursu:Yağ baz ile yapılan boyaların tuval üzerine aktarılmasıyla oluşan çeşittir. Yağlıboya birçok renkten oluşmakla birlikte renkleri daha canlı ve kalıcıdır.Yağlı oya tuval üzerine yapılmakla birlikte ahşap ve duvar gibi yüzeylerede yapılabilmektedir.

Pastel boya kursu:Pastel boya ressamlar tarafından genellikle tercih edilmesede kullanımı kolay olan bir boya türüdür. Pratiklik yönünden oldukça başarılıdır. Sürüldüğü zaman silinmek istenirse kazınarak silinebilir. Yeni bir renk karışımlar sayesinde elde edilebilir.

Suluboya kursu:Su aracılığıyla kullanılan boya türüdür.Mukavva veya kağıtın üzerine yapılır.Çabuk bozulabildiğinden dolayı oldukça zordur.Diğer boyalarla kıyaslama yaptığımız zaman daha ucuzdur.Romantik dönemdeki ressamlar genellikle suluboyayı tercih etmişlerdir.

Guajboya kursu:Eylem olarak yağlıboyaya, işlev olarak ise suluboyaya benzer.Guaj boyada yapılan hataların onarılması zordur.renklerin üzerine yeni renkler sürülerek düzeltilme yapmak mümkündür ancak rengin ayarı kaçtığı zaman bu kararır ve boyanın tabaka oluşturmasını sağlar.

Resim kursuna, resim eğitimine dair temel bilgileri paylaştığımız bu yazı dışında resim dersiyle ilgili ayrıntılı bilgi isterseniz ücretsiz deneme derslerimize katılabilirsiniz, siz de kısa sürede güzel resim çizebilmek ve aklınızdakileri kağıda eksiksiz aktarabilmek istiyorsanız resim kurslarımıza katılabilirsiniz!

 

 

 

 

 

Ücretsiz Deneme Dersleri İçin Arayın!

Comments are closed.