Art'n More
Fotoğraf Eğitimi Üzerine Bilgiler

Fotoğraf çekme eylemi temel olarak fotoğraf makinesine ışığın yansıtılmasıyla bu görüntünün kaydedilmesidir. Fotoğrafçılık, fotoğraf makinelerinin gelişimiyle birlikte oldukça yaygınlaşmış ve profesyonel boyutlara ulaşmış bir sanat haline gelmiştir. Geçmişte fotoğrafçılık doğru açıyı bulup deklanşöre basmaktan meydana gelmekteydi. Yapmanız gereken sadece doğru açıyı bulup o anı ölümsüzleştirmekti. Günümüzde ise fotoğraf makinelerinin gelişimi ile birlikte işin içine matematik girmiş ve makinelere doğru lens seçiminden tutun iso ayarlarına kadar bilinmesi gereken birçok şey fotoğrafçılık eğitimine dahil olmuştur.

Fotoğrafçılığa atılan ilk adım doğru fotoğraf makinesinin seçimiyle yapılması gerekmedir. Piyasada ihtiyaçlara ve fiyat aralığına göre yelpazesi oldukça geniş fotoğraf makineleri bulunmaktadır. Fotoğraf makinesi alırken ilk olarak ne çekmek istediğinizi iyi bilmemeniz gerekmektedir. Bunun ışığında fotoğraf makinelerinin özelliklerine bakarak doğru makineye ulaşabilirsiniz. Aksi takdirde özelliklerini araştırmadan aldığınız makineler isteğinize cevap veremeyecek özellikte çıkabilir.

Fotoğrafçılık eğitimine başlarken gerekirse makineyi doğru tutuştan başlaması gerekmektedir. Daha sonra dijital fotoğraf makinelerin özelliklerini öğrenerek başlamalısınız. Düzgün fotoğraflar çekebilmek için fotoğraf makinesinin özelliklerini bilmek gerekmektedir. Günümüzde her fotoğraf makinesinin farklı özellikleri olsa da bilinmesi gereken ve tüm makinelerde bulunan özelliklerin eğitimi oldukça büyük önem taşımaktadır.

Fotoğrafçılık kursu alırken öğrenilmesi gereken temek birkaç bilgi vardır. Bunlar; makinenin tutuşu, kullandığınız makinenin özelliklerini, objektif türleri ve özellikleri, poz alma ve ışık, diyafram ayarları, farklı çekim teknikleri,dış ve iç mekan çekimleri, fotoğraf yorumlama, kompozisyon gibi bilgilerdir. Bu bilgiler fotoğrafçılığın temelini oluşturup üstünde titizlikle durulup incelenmesi gereken bilgilerdir. Örneğin poz alma ve ışık konusun detaylı bilinmesi ters ışığın önüne geçilerek fotoğrafların daha net çıkmasına neden olacaktır.

Temel aşamada ki bu bilgiler hem teorikte hem de pratikte uygulanılması gereken bilgilerdir. Bu bilgiler kalem ve kağıtta kalındığı takdirde fazla kalıcı olmamaktadır. Mutlaka fotoğraf makinesi üzerinde örneklendirilerek öğrenilmelidir. Bunun için ise bol bol fotoğraf çekimleri ve yeni araştırmalar içinde olmanız gerekmektedir.

Fotoğrafçılık eğitimi daha ileriki seviyelerde çekmek istediğiniz fotoğraf dallarına göre yön almaktadır. Fotoğrafçılığın çeşitli türleri vardır. Bunlar Doğa Fotoğrafçılığı, Dijital Fotoğrafçılık, Kompozisyon, Panorama gibi dallardır. Bu tercih yapıldıktan sonra eğitiminiz profesyonel boyut kazanmaktadır. Bu dallar üzerinde işlenmek istenen her konu farklı teknikleri barındırır bu teknikler ileri seviye teknikler olmakta birlikte temel seviyede ki bilgilerin devamı niteliğindedir.

Fotoğrafçılık eğitiminin belirli bir yaşı veya başlangıç seviyesi yoktur. Kişinin bilgisine göre sıfırdan bile başlanabilir. Fotoğraf herkes çekebilir ama kaliteli bir fotoğraf için eğitimin önemi büyüktür. Fotoğrafçılık genellikle zor olduğu düşüncesiyle pek başlanılmayan bir daldır lakin adım adım gidildiği takdirde oldukça basit ve zevkli bir hobidir.

Ücretsiz Deneme Dersleri İçin Arayın!

Comments are closed.